
مهمترین وظیفه هیجان ها،سازگاری با شرایط جدید است.
یک روانپزشک مهمترین وظیفه و کارکرد هیجان ها را کنار آمدن با شرایط جدید عنوان کرد.
دکتر احمد علی نوربالا اظهار داشت : وظایف کنار آمدن از طریق هشت روش محافظت، نابودی، تولید مثل، اتحاد، پیوند جویی، طرد، کاوش و جهت گیری اجرا می شود و وظایف اجتماعی دیگری نیز به وسیله هیجان ها به مرحله عمل در می آید که شامل انتقال احساسات فرد به دیگران، کمک به تعامل اجتماعی، تاثیر گذاری بر نحوه تعامل دیگران با فرد و ایجاد، حفظ و قطع ارتباط با دیگران است.
وی افزود: هیجان ها دارای چهار بعد و یا عناصر ذهنی، زیستی، هدفمند و اجتماعی هستند که تا کنون حداقل وجود 5 هیجان اصلی خشم، ترس، اندوه، شادی و عشق مورد پذیرش اجماع صاحب نظران علوم رفتاری قرار گرفته است. از هیجان ها، علاقه و شادی در طبقه بندی هیجان های مثبت و تعجب در جایگاه هیجانی خنثی، خشم، ترس، اندوه، نفرت، شرم، گناه و حقارت در مقوله هیجان های منفی قرار می گیرد.
این متخصص روانپزشکی گفت: بر اساس بررسی های پژوهشگران؛ بروز بالای هیجانی و یا سکوت هیجانی با سلامت روانی ناسازگار است و تنظیم و تعدیل هیجانی در خانواده، ضامن سلامت روانی جامعه است.
وی خاطر نشان کرد: هیجان ها، پاسخ های مفید به تکالیف اساسی زندگی است که برای بقای انسان ضرورت حیاتی دارد. وقتی هیجان ها فعال می شوند، احساس هایی را به وجود می آورند که به صورت علنی ابراز می شوند